DPF (Diesel Particulate Filter)

Professioneel reinigen en schoonmaken
U bent bij ons op het juiste adres.

Spoednummer

w

Bereikbaarheid

7 dagen per week

Binnen 1 dag klaar

Ophalen of verzenden

Helpdesk

Heeft u een vraag?

Uw expert in DPF onderhoud en reparatie!

De Roetfilter Dokter is uw vertrouwde specialist voor alles wat te maken heeft met DPF (Diesel Particulate Filter) onderhoud en reparatie. Als toonaangevende autoriteit in de industrie, bieden we geavanceerde diensten om uw roetfilter in topconditie te houden, wat zorgt voor optimale prestaties van uw voertuig en het milieu beschermt. Ontdek vandaag nog hoe onze grondige DPF reiniging, vakkundige reparaties en preventieve onderhoudsservice u gemoedsrust geven en uw voertuig laten schitteren op de weg, terwijl het voldoet aan de strengste emissienormen. Bij De Roetfilter Dokter staat uw rijplezier en duurzaamheid centraal!

Before and after

Wat is een DPF?

Een DPF (Diesel Particulate Filter), ook wel roetfilter genoemd, is een cruciaal onderdeel van moderne dieselmotoren. Het doel van een DPF is om de schadelijke uitstoot van fijne roetdeeltjes die vrijkomen bij het verbrandingsproces van dieselbrandstof te verminderen. Het filter vangt deze deeltjes op, zodat ze niet in de atmosfeer terechtkomen en de luchtkwaliteit negatief beïnvloeden.

Waarom DPF-onderhoud belangrijk is

Een goed functionerend DPF-systeem is van vitaal belang voor zowel het milieu als de prestaties van uw voertuig. Na verloop van tijd raakt het DPF verzadigd met roetdeeltjes, waardoor het zijn efficiëntie verliest en het brandstofverbruik kan toenemen. Als gevolg hiervan kan uw voertuig minder krachtig aanvoelen en kunnen er mogelijk zelfs waarschuwingslampjes gaan branden op het dashboard.

Telefonisch technisch support voor auto bedrijven

BEL 026-2340042

Veel voorkomende oorzaken van problemen zijn:

Defect uitlaat gas recirculatie systeem (EGR).

Turbo of turbo regeling.

Lekkage van inlaat lucht systeem

(intercooler en luchtslangen en leidingen).

Luchtmassameter meet verkeer de waarde.

Sensoren in de uitlaat zijn defect of geven verkeerde waarden.

Extreme vervuiling van het inlaatspruitstuk.

De maximale opslag capaciteit van het roetfilter is bereikt door hoge kilometerstand.

Handmatige regeneratie en of gebruik van chemische hulpmiddelen zullen slechts tijdelijk uitkomst bieden, het stukje filter dat nog over is wordt hierdoor extra goed schoon gemaakt waardoor wel weer enige tijd het roetfilter werkt. De opslag capaciteit wordt echter niet hersteld waardoor het systeem in veel gevallen nog te vaak regenereert  met als gevolg dat het voertuig een te hoog brandstof verbruik blijft houden.

De Roetfilter Dokter: Uw DPF Specialist

Bij De Roetfilter Dokter begrijpen we het belang van een goed werkend DPF-systeem. Ons team van ervaren technici is volledig gespecialiseerd in het onderhoud, de reiniging en reparatie van DPF’s. Of het nu gaat om personenauto’s, bestelwagens, vrachtwagens of ander commercieel materieel, wij hebben de kennis en expertise om uw DPF weer in topconditie te brengen.

Onze DPF-diensten

Bij De Roetfilter Dokter bieden we een uitgebreid scala aan professionele DPF-diensten om ervoor te zorgen dat uw roetfilter in topconditie blijft. Met geavanceerde technologieën reinigen we uw DPF grondig en milieuvriendelijk, herstellen we de oorspronkelijke prestaties zonder dure vervanging, en bieden we vakkundige reparaties voor beschadigde filters. Voorkom problemen en behoud soepel rijden, terwijl uw voertuig blijft voldoen aan de strengste emissienormen. Ontdek vandaag nog hoe onze DPF-diensten het rijplezier en de duurzaamheid van uw voertuig verbeteren.

  1. DPF reiniging: Met behulp van geavanceerde technologieën voeren we een grondige en milieuvriendelijke reiniging van uw DPF uit, waardoor de oorspronkelijke prestaties worden hersteld zonder de noodzaak van dure vervanging.
  2. DPF reparatie: Als uw DPF beschadigd is of een meer uitgebreide reparatie nodig heeft, kunt u vertrouwen op onze vakmensen om het probleem op te sporen en vakkundig te verhelpen.
  3. DPF onderhoud: Voorkomen is beter dan genezen! Regelmatig onderhoud van uw DPF helpt problemen te voorkomen en zorgt ervoor dat uw voertuig soepel blijft rijden terwijl het aan de strengste emissienormen blijft voldoen.

Waarom kiezen voor De Roetfilter Dokter?

  1. Expertise: Ons team bestaat uit hoogopgeleide technici die gespecialiseerd zijn in DPF-systemen en de nieuwste technieken beheersen.
  2. Kwaliteit: We gebruiken enkel hoogwaardige apparatuur en materialen om ervoor te zorgen dat uw DPF-gerelateerde problemen op de juiste manier worden aangepakt.
  3. Snelle service: Bij De Roetfilter Dokter begrijpen we dat uw voertuig essentieel is voor uw dagelijkse activiteiten, daarom streven we naar een snelle en efficiënte service, zodat u zo min mogelijk tijd zonder uw voertuig doorbrengt.
  4. Milieubewust: Wij zijn toegewijd aan duurzaamheid en zorgen ervoor dat onze DPF-reinigingsprocessen milieuvriendelijk zijn, zonder concessies te doen aan de kwaliteit.

Neem vandaag nog contact op met De Roetfilter Dokter!

Laat uw DPF-problemen niet onbehandeld en riskeer kostbare reparaties of verminderde prestaties. Bij De Roetfilter Dokter staan we voor u klaar om uw DPF te inspecteren, te reinigen en te repareren, zodat uw voertuig weer optimaal presteert en voldoet aan de strengste emissiestandaarden. Neem vandaag nog contact met ons op en laat ons uw DPF weer in topconditie brengen!

De Roetfilter Doktor

Contact

Heeft u na uw bezoek aan onze website nog vragen? 
Of direct hulp nodig!?

Neem contact op met  De Roetfilter Dokter

Handelstraat 20-A
6851 EH Huissen

Of vul het contactformulier in, één van onze medewerkers neemt dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Contactformulier