De Roetfilter prijs

De prijs voor een roetfilter reinigen verschilt per persoon en per roetfilter. Een roetfilter is een filter in het uitlaatsysteem van dieselauto’s die de roet en fijnstof uit de uitlaat filtert. Zo wordt voorkomen dat deze schadelijke stoffen uit de uitlaat in de lucht terechtkomen. Het kan voorkomen dat dit filtersysteem niet meer goed werkt doordat deze verstopt zit.

w

Bereikbaarheid

7 dagen per week

Binnen 1 dag klaar

Ophalen of verzenden

Helpdesk

Heeft u een vraag?

Roetfilter reinigen kosten

De prijs voor een roetfilter reinigen is per roetfilter anders en verschilt dus per persoon en per auto. De kosten voor het reinigen van een roetfilter starten vanaf €175,- per stuk. Hierbij zorgen wij er bij De Roetfilter Dokter voor dat uw roetfilter volledig gereinigd is en weer een tijdje meekan.

Deze genoemde roetfilter prijs is exclusief btw. De roetfilter kosten kunnen echter ook hoger uitkomen dan dit. Wanneer uw roetfilter beschadigd of vervuild is, kan een betere oplossing zijn om deze te vervangen. Komen wij hier halverwege achter, zullen de kosten voor uw roetfilter reinigen niet in kaart worden gebracht. Houd er dus rekening mee dat de kosten hoger kunnen komen te liggen. Ook wanneer het roetfilter enkel wordt gereinigd, kan de prijs hoger liggen dan de aangegeven €175,-. Dit ligt aan wat voor soort auto en roetfilter u heeft.

Before and after

Veel voorkomende oorzaken van problemen zijn:

Defect uitlaat gas recirculatie systeem (EGR).

Turbo of turbo regeling.

Lekkage van inlaat lucht systeem

(intercooler en luchtslangen en leidingen).

Luchtmassameter meet verkeer de waarde.

Sensoren in de uitlaat zijn defect of geven verkeerde waarden.

Extreme vervuiling van het inlaatspruitstuk.

De maximale opslag capaciteit van het roetfilter is bereikt door hoge kilometerstand.

Handmatige regeneratie en of gebruik van chemische hulpmiddelen zullen slechts tijdelijk uitkomst bieden, het stukje filter dat nog over is wordt hierdoor extra goed schoon gemaakt waardoor wel weer enige tijd het roetfilter werkt. De opslag capaciteit wordt echter niet hersteld waardoor het systeem in veel gevallen nog te vaak regenereert  met als gevolg dat het voertuig een te hoog brandstof verbruik blijft houden.

Hoe en hoe vaak moet u uw roetfilter reinigen?

Een roetfilter heeft geen eeuwig leven. Zo gaat deze ongeveer 150.000 tot 200.000 kilometer mee voordat deze vol zit. Op den duur raakt deze filter verstopt en gaat het uiteindelijk defect. Het is dus belangrijk dat deze vaker wordt gereinigd. U kunt er niet altijd van uitgaan dat u uw roetfilter kunt regenereren, waarbij de achtergebleven as wordt verbrand. Het kan namelijk zo zijn dat er nog asresten blijven zitten waardoor deze filter nog altijd verstopt zal raken en blijven.

Bij De Roetfilter Dokter werken we met een professioneel apparaat waarbij een middel door de bestaande openingen wordt gespoten. Dit middel zorgt ervoor dat een regeneratie plaatsvindt, waardoor de achtergebleven deeltjes worden verbrand. Dit zorgt ervoor dat je roetfilter weer even meegaat.

Wat kost een nieuwe roetfilter?

Nu wit u natuurlijk weten wat de prijs van het vervangen van een roetfilter zal zijn. De roetfilter kosten zijn vanaf €1000,-. Soms kan het niet anders dan dat uw roetfilter moet worden vervangen. Deze gaan namelijk niet eeuwig mee en daarbij kunnen ze altijd kapotgaan.

Om ervoor te zorgen dat u niet regelmatig een nieuw roetfilter aan hoeft te schaffen, is het belangrijk om de conditie van uw roetfilter goed bij te houden. Door het regelmatiger checken van uw roetfilter zal dit later schelen in de roetfilter reinigen prijs.

De Roetfilter Doktor

Contact

Heeft u na uw bezoek aan onze website nog vragen? 
Of direct hulp nodig!?

Neem contact op met  De Roetfilter Dokter

Handelstraat 20-A
6851 EH Huissen

Of vul het contactformulier in, één van onze medewerkers neemt dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Contactformulier