Roetfilter reinigen

Roetfilter laten reinigen?
U bent bij ons op het juiste adres.

Een roetfilter reinigen is belangrijk om ervoor te zorgen dat er geen schadelijke deeltjes uit uw uitlaat komen. Een roetfilter of DPF is namelijk het filter in het uitlaattraject van een dieselauto dat het roet en fijnstof uit de uitlaat filtert samen met de EGR klep. De overige uitlaatgassen kunnen verder stromen en via de uitlaat verdwijnen.

w

Bereikbaarheid

7 dagen per week

Binnen 1 dag klaar

Ophalen of verzenden

Helpdesk

Heeft u een vraag?

Roetfilter van uw auto laten reinigen?

Sinds 2011 is het verplicht om een roetfilter te hebben wanneer u met een dieselauto rijdt. Het kan voorkomen dat dit filter kapot gaat. Hierbij komen twee oplossingen van pas: het laten vervangen van het roetfilter of het laten reinigen hiervan. Wanneer het roetfilter versleten of kapot is, moet deze vervangen worden.

Daarnaast kan het zo zijn dat deze verstopt is. Ook in dit geval kan deze gereinigd worden. Dit kunt u gemakkelijk en snel bij ons laten doen.

Bij De Roetfilter Dokter staan we altijd voor u klaar om uw roetfilter te reinigen.

Before and after

Veel voorkomende oorzaken van problemen zijn:

Defect uitlaat gas recirculatie systeem (EGR).

Turbo of turbo regeling.

Lekkage van inlaat lucht systeem

(intercooler en luchtslangen en leidingen).

Luchtmassameter meet verkeer de waarde.

Sensoren in de uitlaat zijn defect of geven verkeerde waarden.

Extreme vervuiling van het inlaatspruitstuk.

De maximale opslag capaciteit van het roetfilter is bereikt door hoge kilometerstand.

Handmatige regeneratie en of gebruik van chemische hulpmiddelen zullen slechts tijdelijk uitkomst bieden, het stukje filter dat nog over is wordt hierdoor extra goed schoon gemaakt waardoor wel weer enige tijd het roetfilter werkt. De opslag capaciteit wordt echter niet hersteld waardoor het systeem in veel gevallen nog te vaak regenereert  met als gevolg dat het voertuig een te hoog brandstof verbruik blijft houden.

Wat zijn de verschillende oorzaken waardoor u uw roetfilter moet reinigen?

U weet wanneer u uw roetfilter moet laten schoonmaken wanneer er een waarschuwingslampje gaat branden in uw dashboard. Daarnaast kunt u het merken aan een brommend geluid, stank tijdens het rijden, een hoog oliepeil of overmatige roet en rook uit de uitlaat.

Het roetfilter kan verstopt raken door verschillende oorzaken. Het kan bijvoorbeeld komen door een defect in het systeem, waardoor de deeltjes niet meer worden gefilterd. Dit is iets wat nu eenmaal kan gebeuren. Ook het hebben van een lekkage kan de verstopping veroorzaken. Een verstopte roetfilter is vaak het gevolg van een ander defect onderdeel in de auto. Om het roetfilter te laten reinigen wordt dan ook de achterliggende reden van het defect opgezocht, zodat deze ook opgelost kan worden. Op die manier zorgen we er bij De Roetfilter Dokter voor dat het probleem echt wordt opgelost.

Is uw roetfilter verstopt, dan is doorrijden geen optie. De reden hiervan is dat bij het doorrijden met een verstopping, de auto storingen zal aangeven. Daarnaast gaat de motor in noodloop. Dit betekent dat de auto maximaal 50 km/u rijdt. Uw auto raakt in noodloop wanneer het roetfilter volledig verstopt is.

Dit is hoe wij uw roetfilter reinigen

Bij De Roetfilter Dokter gaan we secuur met uw roetfilter om. Om deze te reinigen maken we gebruik van een gespecialiseerde reinigingsmachine. Hiervoor is het niet nodig om uw roetfilter uit elkaar te halen. Dit scheelt tijd voor ons, maar ook voor u. Zo kunnen wij uw auto sneller bij u terugbrengen.

Met deze reinigingsmachine wordt een middel via de bestaande openingen van het roetfilter gespoten. Op deze manier komt het middel door het gehele filter en maakt dit het vastzittende roest en as los. Na het loslaten van deze deeltjes kan de regeneratie plaatsvinden. Hierbij wordt het losgelaten stof en as verbrand. Het regenereren is een proces dat automatisch plaatsvindt in het roetfilter.

Een verstopte roetfilter kan ook worden schoongebrand. Dit wordt gedaan door het roetfilter schoonrijden. Hierbij worden de achtergebleven deeltjes tijdens het rijden verbrand. Hierna is het filter zo goed als leeg en kunnen er opnieuw roetdeeltjes opgevangen worden.

Wat zijn de kosten van roetfilter reinigen?

Een roetfilter reiniger is een stuk goedkoper dan het vervangen van deze roetfilter. De kosten bij De Roetfilter Dokter verschillen per auto en per roetfilter. Daarnaast kunnen er kosten bij komen wanneer het roetfilter beschadigd of vervuild is. Op dat moment moet het filter misschien wel vervangen worden, waardoor er kosten bij komen. Komen wij er halverwege achter dat het filter toch vervangen moet worden, dan zullen wij de kosten van uw roetfilter reinigen niet in kaart brengen.

De kosten van het reinigen van een verstopte roetfilter beginnen bij ons vanaf €175,- per stuk. Deze prijs is exclusief btw en kan dus verschillen per roetfilter. Het is dan ook een indicatieprijs.

De Roetfilter Doktor

Contact

Heeft u na uw bezoek aan onze website nog vragen? 
Of direct hulp nodig!?

Neem contact op met  De Roetfilter Dokter

Handelstraat 20-A
6851 EH Huissen

Of vul het contactformulier in, één van onze medewerkers neemt dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Contactformulier