Roetfilter Vervangen

Roetfilter laten vervangen? U bent bij ons aan het juiste adres!

Het komt weleens voor dat een roetfilter vervangen moet worden. Een roetfilter of DPF zorgt ervoor dat de roet en andere stofdeeltjes uit de uitlaat worden gefilterd. Dit wordt opgeslagen in het roetfilter en zo wordt voorkomen dat deze schadelijke stoffen in de uitlaatgassen terechtkomen.

w

Bereikbaarheid

7 dagen per week

Binnen 1 dag klaar

Ophalen of verzenden

Helpdesk

Heeft u een vraag?

Roetfilter van uw auto laten vervangen

Het kan zo zijn dat deze roetfilter op een gegeven moment vol zit. Dan is het tijd voor regenereren, waarbij deze deeltjes worden verbrand. Dit is een proces dat de auto zelf regelt. Wel kan het zo zijn dat dit systeem kapot gaat of een storing heeft.

Daardoor kan het roetfilter verstopt komen te zitten. Wanneer u hier niets aan doet zal het roetfilter kapot gaan en moet deze vervangen worden. Bij De Roetfilter Dokter weten we precies hoe we voor uw roetfilter moeten zorgen.

Before and after

Veel voorkomende oorzaken van problemen zijn:

Defect uitlaat gas recirculatie systeem (EGR).

Turbo of turbo regeling.

Lekkage van inlaat lucht systeem

(intercooler en luchtslangen en leidingen).

Luchtmassameter meet verkeer de waarde.

Sensoren in de uitlaat zijn defect of geven verkeerde waarden.

Extreme vervuiling van het inlaatspruitstuk.

De maximale opslag capaciteit van het roetfilter is bereikt door hoge kilometerstand.

Handmatige regeneratie en of gebruik van chemische hulpmiddelen zullen slechts tijdelijk uitkomst bieden, het stukje filter dat nog over is wordt hierdoor extra goed schoon gemaakt waardoor wel weer enige tijd het roetfilter werkt. De opslag capaciteit wordt echter niet hersteld waardoor het systeem in veel gevallen nog te vaak regenereert  met als gevolg dat het voertuig een te hoog brandstof verbruik blijft houden.

Wanneer uw roetfilter vervangen?

Wanneer het roetfilter verstopt raakt, worden de deeltjes niet meer gefilterd en komen deze in het milieu terecht. Dit is schadelijk en daarom moet deze ook vervangen worden. Problemen met het roetfilter kunt u aan verschillende dingen merken. Zo gaat er een waarschuwingslampje branden in het dashboard, dat aangeeft dat er iets is met de roetfilter. Verder kan het zo zijn dat de auto gaat stinken tijdens het rijden, dat het oliepeil stijgt, de auto een brommend geluid maakt of dat de auto stottert. Het is dan ook belangrijk om niet door te rijden wanneer u deze signalen oppikt.

Wanneer het roetfilter verstopt is kan het vervangen soms noodzakelijk zijn. Rijdt u in een dieselauto, dan moet u een roetfilter hebben. Een roetfilter kan door verschillende oorzaken kapot gaan. Wanneer dit het geval is, zal deze vervangen moeten worden. Hierbij wordt het oude roetfilter gedemonteerd en vervangen voor de nieuwe.

Bij De Roetfilter Dokter weten we precies hoe wij uw roetfilter moeten vervangen en welke methode het meest effectief is. Met het nieuwe filter kunt u weer een goede tijd vooruit.

Oorzaken die leiden tot het laten vervangen van een roetfilter

Zoals hiervoor al werd genoemd zijn er verschillende oorzaken die kunnen leiden tot het laten vervangen van een roetfilter. De meest voorkomende reden is dat mensen te lang doorrijden wanneer het filter vol zit. Hierdoor gaat het filter kapot en zal deze niet meer te reinigen zijn. Bij De Roetfilter Dokter zullen wij altijd nog kijken of het roetfilter gereinigd kan worden in plaats van vervangen. Hier komen namelijk flinke bedragen bij kijken.

Verschillende oorzaken van een kapotte roetfilter is doordat de EGR klep openstaat, er injectoren versleten of kapot zijn en dat er een te hoog olieverbruik is. Wanneer er een te hoog olieverbruik is, wordt de overige olie afgevoerd door het gehele uitlaat proces. Daarnaast kan het ook nog eens komen doordat de temperatuur in de auto niet hoog genoeg wordt waardoor de verbranding niet goed plaatsvindt en er dus te veel stofdeeltjes achterblijven.

Wat zijn de kosten voor een roetfilter vervangen?

Het vervangen van het roetfilter kost €1000,- door een van onze professionele monteurs. Zo zorgen wij ervoor dat u snel weer de weg op kunt. U heeft bij De Roetfilter Dokter dan een gloednieuwe en werkende roetfilter. Hiermee kunt u gemakkelijk weer heel wat kilometers afrijden. Het afronden van deze dienst duurt tussen de 2 en 5 uur. Dit betekent dat het soms dus mogelijk is om de auto dezelfde dag nog te gebruiken met een nieuw geïnstalleerde roetfilter. Bij De Roetfilter Dokter gaan wij zo snel mogelijk voor u aan de slag om het roetfilter te vervangen.

Om te voorkomen dat u na 15.000 kilometer weer toe bent aan het roetfilter vervangen, is het belangrijk deze te onderhouden. Dit kunt u doen door het reinigen van het roetfilter. Eens in de zoveel tijd moet dit gedaan worden. Zo voorkomt u dat de roetfilter vervangen moet worden. Gemiddeld gezien gaat een roetfilter ongeveer 150.000 – 200.000 kilometer mee voordat deze toe is aan vervanging. U betaalt gemiddeld gezien dus 1000 / (150.000 + 200.000 / 2) = € 0,006 per gereden kilometer. Iets meer dan een halve eurocent dus. Als u het zo bekijkt vallen de kosten van het roetfilter vervangen dus erg mee.

De kosten van het vervangen van een roetfilter liggen een stuk hoger dan het reinigen hiervan. Maar soms kunt u nou eenmaal niet anders. Wanneer uw roetfilter aan vervanging toe is, is het belangrijk dat dit zo snel mogelijk wordt gedaan. U kunt namelijk niet verder rijden zonder dit roetfilter. De meeste schade kunt u voorkomen door meteen naar de autogarage te gaan wanneer u merkt dat het niet meer werkt. Door langer door te rijden zal de uiteindelijke prijs alleen maar hoger worden.

De Roetfilter Doktor

Contact

Heeft u na uw bezoek aan onze website nog vragen? 
Of direct hulp nodig!?

Neem contact op met  De Roetfilter Dokter

Handelstraat 20-A
6851 EH Huissen

Of vul het contactformulier in, één van onze medewerkers neemt dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Contactformulier